φέτα

ΑΠΟ 100% ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

Η φέτα μας, αυθεντική και πλούσια, ξεχωρίζει γιατί θυμίζει την παραδοσιακή φέτα που απολαμβάναμε παλιά. Παράγεται στις εγκαταστάσεις μας, κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής, με εξαιρετικό αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγουμε κυρίως από τα βοσκοτόπια της Πίνδου.

ΤΥΡΙ ΣΕ ΑΛΜΗ

Διαθέσιμες συσκευασίες
15kg
2kg
800g
400g
200g
800g
400g
200g
Share

συνταγή με Φέτα Πίνδος Βοσκοτόπια

Τυρόπιτα στριφτή με φέτα και δυόσμο

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 700γρ. Φέτα Πίνδος Βοσκοτόπια
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 4 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με πιρούνι χωρίς να τη λιώσουμε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια της. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λαδώνουμε με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 35εκ. Στρώνουμε στον πάγκο μας το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε κι αυτό με πινέλο. Απλώνουμε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, το στρίβουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ταψί, ακουμπώντας το στα πλαϊνά τοιχώματά του. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με ένα δεύτερο ρολό που τοποθετούμε δίπλα στο πρώτο. Δίπλα σε αυτό, βάζουμε το επόμενο, το μεθεπόμενο και ούτω καθεξής.
  3. Περιχύνουμε την πίτα με λίγο λάδι ακόμη και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο. Αρχικά σκεπασμένη με λαδόκολλα για να μην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά, την ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά.