σχετικά με τη L.A. Farm

Η L.A. Farm A.E. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ) ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Σήμερα, είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη γαλακτοβιομηχανία με έδρα τη θεσσαλική γη. Σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, παράγει τυροκομικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με βάση αποκλειστικά τις καλύτερες και αγνότερες πρώτες ύλες.

Η L.A. Farm A.E. ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο την τέχνη και την παράδοση της θεσσαλικής τυροκομίας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και έχοντας σταθερά αυξανόμενες διεθνείς πωλήσεις με εξαγωγές σε πολλές χώρες.

η ιστορία μας

Το 1960 στην περιοχή του Παραπόταμου Τρικάλων, ο Αθανάσιος Πλεξίδας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τυροκομία. Το οικογενειακό τυροκομείο που δημιούργησε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε γνωστό για την υπέροχη, γνήσια φέτα του, η οποία φτιαχνόταν με γάλα από τα αιγοπρόβατα της οικογένειας, αλλά και αυτά των συγχωριανών του.

Τα χρόνια πέρασαν και το οικογενειακό τυροκομείο αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε μια ισχυρή επιχείρηση με πολυπληθές προσωπικό και με μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα, η γαλακτοβιομηχανία L.A. Farm Α.Ε. μετράει σχεδόν 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο της ελληνικής τυροκομίας, στηρίζοντας τη θεσσαλική και ευρύτερα την ελληνική κτηνοτροφία. Σταθερή αξία στο πέρασμα των χρόνων αποτελεί η χρήση των καλύτερων πρώτων υλών, που έχει ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική φέτα με πλούσια γεύση και μοναδική ποιότητα.

οι αξίες μας

Για εμάς στη L.Α. Farm A.E., το ομαδικό πνεύμα, το ανθρώπινο δυναμικό, ο επαγγελματισμός και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας αποτελούν τους κεντρικούς πυρήνες μας. Η συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ένας βασικός άξονας που μας εξασφαλίζει εδώ και χρόνια την επιτυχία, την πρόοδο και την εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες στον τομέα της έρευνας και οι προμηθευτές μας εργάζονται καθημερινά, με ακεραιότητα και υπευθυνότητα, ώστε τα προϊόντα μας να φτάνουν στους καταναλωτές ασφαλή, με όλα τα ποιοτικά και θρεπτικά συστατικά, διατηρώντας την πλούσια γεύση τους.

κοινωνική ευθύνη

Μια από τις κυρίαρχες αξίες της L.Α. Farm A.E. αποτελεί η συνεισφορά στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Με αυτό ως αφετηρία, υλοποιούμε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενέργειες που υποστηρίζουν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, προασπίζοντας την παράδοση της τοπικής κοινωνίας. Η άρρηκτη σχέση μεταξύ κοινωνίας και περιβάλλοντος, η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει εδώ και χρόνια με την τοπική κοινωνία, η ασφάλεια και η περιβαλλοντική συνείδηση αποτελούν για εμάς θεμελιώδεις πυλώνες που στηρίζουν όχι μόνο μόνο τη φιλοσοφία μας, αλλά και ολόκληρη την ύπαρξη της L.Α. Farm A.E.

Έχουμε πλούσια δράση σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης. Κάποιες από αυτές είναι:

 • Δωρεά δύο ποδηλάτων & ενός απινιδωτή στον Ερυθρό Σταυρό.
 • Δωρεά στο Φιλόπτωχο Ταμείο
 • Η δωρεά αυτοκινήτου αιμοδοσίας στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.
 • Η κατασκευή του κοιμητηρίου του χωριού μας (Γαρδίκι).
 • Η δωρεά της εικόνα της Παναγίας Ελπίς Πάντων (Γαρδικάκι Τρικάλων).
 • Το καλοκαίρι του 2012 ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια του τρικαλινού υπεραθλητή Στέλιου Βάσκου ο όποιος διήνυσε την απόσταση ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ (1924 χιλιόμετρα) με ποδηλατο.
 • Δωρεά 3 απινιδωτων στο Κέντρο Υγείας Πυλης τον Απρίλιο του 2022.
 • Δωρεά στην ενορία Αγίας Φανερωμένης Τρικαλων σε ένα νέο χώρο που θα σιτίζει άπορες οικογένειες όλο το χώρο της κουζίνας τον Ιουλιο του 2022.
 • Δωρεά 30 στρωμάτων για κλίνες της Παιδιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικαλων τον Ιούνιο του 2022.
 • Δωρεά 8 βηματοδοτών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικαλων το Σεπτεμβρίο του 2022.
 • Δωρεά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρικαίων το 2020-2021-2022.