φέτα βιολογική

ΑΠΟ 100% ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

Αυτή είναι η φέτα μας με όλες τις χάρες της παράδοσής μας, συν μία επιπλέον: το εκλεκτό, βιολογικό αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγουμε από πιστοποιημένους παραγωγούς, τους οποίους εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια.

ΤΥΡΙ ΣΕ ΑΛΜΗ

Διαθέσιμες συσκευασίες
15kg
2kg
800g
400g
200g
800g
400g
200g
Share

συνταγή με Φέτα Βιολογική Πίνδος Βοσκοτόπια

Τάρτα με φέτα και μπέικον

Υλικά


Για τη ζύμη

  • 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

  • 4 πράσα (μόνο τα τρυφερά μέρη), ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 200γρ. Φέτα Βιολογική Πίνδος Βοσκοτόπια
  • 4 αυγά
  • 450ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  4.  Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια. Την τρυπάμε παντού με το πιρούνι και την αφήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  5. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Σε ένα άλλο σκεύος, τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε. Απλώνουμε στην τάρτα τα πράσα, το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.