Η LΑ Farm A.E. στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Η LΑ Farm A.E., πιστή στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που την διέπει, στηρίζει την προσπάθεια των μαθητών της τοπικής κοινωνίας να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και να υλοποιήσουν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, που μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece, δημιούργησαν την δική τους εικονική επιχείρηση «APIS-Automatic Plant Irrigation Systems», που παράγει καινοτόμα προϊόντα άρδευσης.

Με την βοήθεια του συμβούλου-εθελοντή, οικονομικού στελέχους της εταιρείας κ. Χρήστου Βράκα, οι μαθητές-επιχειρηματίες δημιούργησαν τη δική τους εικονική εταιρεία, απέκτησαν μετοχές αυτής, αγόρασαν α’ ύλες και κατασκεύασαν το αυτόματο σύστημα άρδευσης Lifedrop. Το προϊόν προορίζεται για επαγγελματική και οικιακή χρήση, διαθέτει επεξεργαστή Arduino που συνδέεται με αισθητήρες υγρασίας εδάφους, οθόνη για τις ενδείξεις του ποσοστού υγρασίας, δυνατότητες επέκτασης και σύνδεση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη της ενεργειακής αυτονομίας του, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο εξοικονόμηση νερού και ενέργειας και τη μέγιστη απόδοση στο πότισμα. Η ευρεσιτεχνία αυτή των μαθητών εναρμονίζεται με τις οδηγίες της ΕΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας και συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στην μείωση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Η LΑ Farm A.E. στήριξε ενεργά τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, καθώς και την οργάνωση και συμμετοχή τους στην 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 28/2/2020.

Ευχόμαστε στα παιδιά και στους καθηγητές θερμά συγχαρητήρια για το έργο τους και για τη συμμετοχή τους στην έκθεση!