φέτα βαρελίσια

ΑΠΟ 100% ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

Όπως παλιά, έτσι και σήμερα η βαρελίσια Φέτα μας παράγεται με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. Ωριμάζει επί 6 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια και έτσι αποκτάει την τόσο πλούσια και πικάντικη γεύση της.

ΤΥΡΙ ΣΕ ΑΛΜΗ

Διαθέσιμες συσκευασίες
15kg
2kg
800g
400g
200g
Share

συνταγή με Φέτα Βαρελίσια Πίνδος Βοσκοτόπια

Κοτόπουλο ρολό με φέτα και μπέικον

Υλικά


Για το ρολό κοτόπουλο

  • 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο κοπανισμένα
  • 110γρ. Φέτα Βαρελίσια Πίνδος Βοσκοτόπια, θρυμματισμένη
  • 12 πλατιές λωρίδες μπέικον
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια θυμαριού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σως

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα της φέτας στα φιλέτα και στη συνέχεια τυλίγουμε κάθε φιλέτο με 3 λωρίδες μπέικον, συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC, βάζουμε τα φιλέτα στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά, τα αναποδογυρίζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
  4. Όσο ψήνονται τα φιλέτα, ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Βγάζουμε τα ψημένα φιλέτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα κόβουμε σε φέτες.
  6. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το πικάντικο λαδολέμονο.